Friss topikok

2011.03.23. 10:53 S.H.O.T.

SZEGED - Replay Fight

Szeged az MMA fővárosa jelenleg, úgy vélem. Immáron harmadszor sikerült a szervezőknek majdnem telipakolni a helyi sportcsarnokot nézőkkel ugyanis. Ilyen bravúrt a fővárosban régen, sőt qva régen láthattunk. a tovább gombra kattintva élménybeszámolok...

Szóval, kis csapatunk 14h-ra ért le a gyönyörű városba, ahol persze GPS és helyismeret hiányában tettünk 1-2 kitérőt a célig. Kis várakozás után a csarnokban megtörténtek a mérlegelések, és a meccsek előtti kisfilmek felvételei, melyet az ellenfelek hergelésére és a publikum szórakoztatására szántak az adott küzdelmek elé, de sajnos pár kivételtől eltekintve kissé puhára sikerültek. Legtöbbször, a "nyerjen a jobbik" séma hangzott el a bunyósok szájából, ami nekem kb. olyan, mint a kívánságműsorokban a "küldöm mindenkinek, aki szereti". :)

17h felé Tar József főbíra (nem melleseleg a honi MMA egyik frontembere volt anno) szabálytismertetett, majd pár bemutató következett kint (asszem Zumba, TRX, tánc, stb.), majd egy bemutató muaythai meccs.

19:30-kor kezdődtek az amatőr meccsek, amik elég jók voltak. Versenyzőnk, Horváth Dániel is indult, Kálucz Martin ellenében. Dani erősen kezdett, állva szép sorozattal kínálta meg Martint, majd egy kis tangó után a földön Dani belefutott egy hátsó folytásba. Nem akartam hinni a szememnek, Dani ezt simán ki szokta és tudja kerülni. Mikor felálltak, a sarkunk felé fordulva mutogatott a kezére, de azon kívül semmi nem látszott rajta. A meglepetés akkor jött, mikor levették a dokik a kesztyűjét. Gyönyörű kézközépcsont törés, nyíltan. Dani elmondása szerint ezt az első csapásnál szerezte, de végig akarta vinni a játékot. Mivel Martin is nagy küzdő, már le is van beszélve a visszavágó, ahol kibontakozhat majd a meccs.

Profi szekció:

Polgár Ádám meccse az ígéret szerint alakult, kemény, gyors és brutális volt. Papp Sanyi földön jó leginkább, de a jitsu itt nem jöhetett ki ahogy kellett volna, Ádám a GNP-re helyezte a hangsúlyt. Első menetes győzelem. Gratula Tesó! :) jó újra a csapatban látni.

A bratyó (Polgár Norbert) Jónás Attilával lépett a ketrecbe, ahol Norbi is Attila hazai pályáján, azaz a földön rendezte le a meccset. Jónás Attilát még anno egy amatőr gálán láttam először, asszem Budakalászon. Olyan grappling technikával rendelkezett már akkor is, ami nagyon meggyőző volt. Nem hiába, ott is Halmi Viktor állt a sarkában. Szóval Norbira visszatérve: mint az öcsi, ő is az első menetben végzett, karfeszítéssel.

Németh Richárd és Fényes Zsolt szép meccset csinált.

Kalmár István és Zathureczky Zsolt kissé unalmasra sikerült, mindkét menetben Pisti földrevitte Zathut, majd fekvés jött 5 percben. Egyhangúlag a domináns, Kalmár nyert.

Imre Zsolt - Dolog György: a legszebb, legizgalmasabb meccset produkálták. Gyönyörű, csattanós állóharc, technikás földharc. Mivel a rendezvényen megint VIP páholyból néztem a történéseket (ala pontozóként szokás szerint), vérzett a szívem, hogy végigment a meccs és rajtunk múlt, kinek a keze emelkedjen a magasba. Én dealare adtam volna a bunyót, de valamerre dönteni kell, így egyhangúlag Dolog Gyuri jött ki ismét (már találkoztak Zsolttal) győztesen az oktagonból. DE, aki gálát rendez a jövőben, hozza őket össze megint, mert azt est fényét emelni fogják, az tuti. Gratula mindkét versenyzőnek ezúton is.

Filó Andor - Sárközi Róbert: a főmeccs számomra laposabb lett az előzőnél, pár nyíltsisakos ütésváltás után itt is a földön folyt a bruszt 90%-a: Robi felül, Andor alul felállásban. Sárközi dominánsabb volt, nyert. Bár a meccs után ő volt az, akin jobban  meglátszott az a 10 perc. Szátnyílt fej és szem. Igaz, fél füllel hallottam, hogy a szegedi dokik már ismerik Robit ;). Szóval kis hazánk egyik legnagyobbja ismét győztesen hagyta el a ketrecet, amit egy tortával is tetéztek (állítólag egy, volt VV vagy BB lakó csinálta -  sorry az RTL Klubos/TV2-s dolgokban nem vagyok otthon...).

A későbbi, Filó Andor reklamációról (miszerint ő 3 menetet írt alá,stb.) nem írok, mert a részleteket majd lehet olvasni, jobb esetben a végeredményt látni majd a legközelebbi gálán. Ami remélem minél gyorsabban eljön, mert :

"Ajánlom mindenkinek, aki szereti" az MMA-t.

 

ui: Pontos eredményeket nem írok, azt mindenki megtalálhatja a neten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://totalfighter.blog.hu/api/trackback/id/tr1002764436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása